Szybki i smaczny. Zawsze wychodzi.
Łatwy w przygotowaniu i bardzo mało pracochłonny.
Potrzebujesz:
1kg białej kiełbasy
vegetę
chrzan
1 saszetkę barszczu białego winiary
jajka ugotowane na twardo
Przygotowanie:
Białą kiełbasę opłucz, umieść w garnku i zalej wodą (około 4-5 litrów). Dodaj 2 łyżki vegety, przykryj i zagotuj. Gdy zacznie wrzeć zmniejsz ogień na minimum i gotuj 20 minut. Po tym czasie dodaj 2 czubate łyżki chrzanu. W zależności od marki może to być ciut mniej lub więcej - chodzi o to, by wywar był kwaskowy.
Gotuj jeszcze 10 minut.
Zawartość saszetki dokładnie rozmieszaj w miseczce ze szklanką wody. Wyjmij z garnka kiełbasę, a do miseczki przelej trochę wywaru i dokładnie wymieszaj, po czym wlej do garnka. Zamieszaj, przykryj i gotuj jeszcze 10 minut. Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Gotowe!
Smacznego!
o ekspresowo i smacznie :) to cu lubię- tradycyjny, nie przekombinowany smak
OdpowiedzUsuń