niedziela, 1 września 2013
Kaszanka z cebulką
Potrzebujesz:
2 kawałki kaszanki
2 średnie cebule
oliwę z oliwek
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w półplasterki, kaszankę w grubsze plastry.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę. Dodajemy kaszankę i przykrywamy patelnię. Zmniejszamy ogień i dusimy koło 8 minut (aż kaszanka się rozpadnie). Mieszamy i gotowe!
Ponieważ takie danie zwyczajnie przełożone na talerz nie wygląda zbyt atrakcyjnie... najpierw napełniam nim filiżankę :) Kuleczki z kaszanki wyglądają wiele lepiej. Wyjdzie bez problemu.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)