Kotlety mielone z młodą kapustą |
Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa indyla
- 1,5 szklanki drobno posiekanej młodej kapusty
- 1 jajko
- 2 płaskie łyżeczki musztardy stołowej
- 1 cebula
- olej
- bułka tarta
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na niedużej ilości oleju.
- Mięso wymieszać z kapustą, cebulą, jajkiem, musztardą. Doprawić solą i pieprzem i dodać tyle bułki tartej, by masę można było swobodnie formować w kotleciki.
- Uformowane nieduże, płaskie kotlety w kształcie medalionów obtaczać w bułce i smażyc na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. U mnie smażyły się łącznie około 13 minut.
Smacznego!
Kotlety mielone |
Wygląda cudownie :D
OdpowiedzUsuńPycha, bardzo lubię kotlety mielone :)
OdpowiedzUsuń