Po kilku miesiącach przerwy od blogowania wracam z nową energią.
Będzie się działo na blogu! :) Wydaję debiutancką książkę w jednym z czołowych wydawnictw (jestem tak podekscytowana, że będę wspominała o tym... raz czy dwa!) :)
Tymczasem na powitanie zaległy przepis na wykorzystanie nadmiaru ciasta pierogowego. Gdy zabraknie mi farszu robię sobie takie krążki na przekąskę (przepyszne!)
Lubię ostre smaki więc doprawiam, ale nie musicie tego robić, lub możecie chilli zastąpić jakimiś ziołami dla aromatu.
Pikantne krążki z ciasta pierogowego |
Składniki:
- Ciasto pierogowe (zawsze korzystam z tego przepisu na Ciasto zaparzane mlekiem
- Mielone płatki chilli
- Odrobina oleju do natłuszczenia patelni
Wykrawamy nieduże krążki
Smażymy na delikatnie natłuszczonej patelni na rumiano z obu stron (smażą się raz dwa)
Smacznego!
Wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuń