środa, 24 lipca 2013
Chrupiące placki z sosem czosnkowym i kiełkami rzodkiewki
Potrzebujesz:
Na placki
- 0,6 kg ziemniaków
- 1 średnia cebula
- 1 jajko
- sól, pieprz
- około łyżki ziół łącznie, do wyboru prowansalskie, bazylia, oregano, tymianek. Dowolna mieszanka
- pół łyżeczki chili
- 3 łyżki mąki
- 2 ząbki czosnku
Na sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 płaska łyżka majonezu
Dodatkowo
kiełki rzodkiewki lub inne ulubione
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać startą cebulę. Przyprawić, dodać jajko i mąkę. Dobrze wymieszać. Wkładać porcjami na rozgrzaną na patelni oliwę i smażyć na złoto z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać polane sosem czosnkowym i posypane kiełkami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)