Szybka przekąska, śniadanie lub kolacja. Uwielbiamy mozzarellę i pomidory! :)
Potrzebujesz:
4 kromki pieczywa tostowego
pół pomidora
pół mozzarelli
jajko
czosnek granulowany
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajko rozbełtać z solą, pieprzem i sporą ilością czosnku granulowanego (ma być mocno aromatyczne).
Pomidora i mozzarellę pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać patelnię. 2 kromki pieczywa z jednej strony zamoczyć w jajku i tą stroną położyć na suchej, gorącej patelni. Położyć pomidory i mozzarellę i przycisnąć drugą kromką umoczoną od góry w jajku.
Gdy spód się podpiecze przewrócić tosta i usmażyć z drugiej strony. Gotowe!
Smacznego!
takie tosty są idealne na śniadanie lub kolację:) ja zawsze robię w opiekaczu:)
OdpowiedzUsuńa pomidor nie jest za gorący do jedzenia po zdjęciu z patelni? bo jak z moim zrobiliśmy tosty z pomidorem w opiekaczu to nam paszcze parzyło... :x
OdpowiedzUsuńNie, nie zdąży się tak nagrzać jak w opiekaczu. Pomidor będzie ciepły, ale nie gorący.
OdpowiedzUsuń