Potrzebujesz:
- 100g kaszy gryczanej (1 woreczek)
- pół puszki kukurydzy
- pół brokuła
- 2 jajka
- 4-5 ogórków konserwowych
- pół cebuli
- 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego greckiego
- 1 płaska łyżeczka musztardy dijon (można zastąpić 2 ząbkami czosnku i uzyskać inny smak sałatki)
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy wedle przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i studzimy.
Jaja gotujemy na twardo.
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzątku z dodatkiem szczypty soli i cukru i gotujemy 5 minut. Przelewamy zimną wodą i studzimy. Siekamy nożem na mniejsze kawałki.
Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
Kukurydzę odcedzamy
W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Smacznego!
Super wygląda. Uwielbiam sałatki z kaszą w roli głównej! :)
OdpowiedzUsuń