Potrzebujesz:
- 1 opakowanie 150g twarożku naturalnego grani (Piątnica)
- 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 1 duży pomidor
- pół cebuli
- szczypiorek
- pół pęczka rzodkiewek
- pieprz ziołowy
- opcjonalnie: kilkanaście cebulek marynowanych
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo
- Tuńczyka odcedzić (odlać większość soku ale nie wyduszać z niego ostatniej kropli, niech zostanie wilgotny)
- Pomidora i cebulkę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plastry.
- Wszystkie składniki wymieszać w misce, doprawić pieprzem, ewentualnie dodać cebulki (całe lub pokrojone)
Smacznego!
uwielbiam takie sałątki ;)
OdpowiedzUsuńTaki wiosenny twarożek bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!