Potrzebujesz:
1 dużą pierś kurczaka
1 dużego pora
1,5 czubatej łyżki majonezu
przyprawę złocistą do kurczaka.
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy jak na kotlety. Nie rozbijamy.
Pora kroimy w plastry grubości koło 0,5-0,7 cm. Układamy w żaroodpornym naczyniu, na pora kładziemy kurczaka. Obficie posypujemy przyprawą złocistą i smarujemy majonezem równo go rozprowadzając.
Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach aż nam się zrobi z majonezu taka zrumieniona skorupka.
Smacznego!
Musi być pysznie :)
OdpowiedzUsuńAnuś cudowny ten kurczaczor :-). Pyszny w smaku, mięciutki, soczysty-niebo w gębie :D. I jaki prosty w wykonaniu! Dla mnie 6+ :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie też dziś go robię :)
UsuńCiesze się, że smakowało :)
Pyszne polecam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńA ja go wypróbuję jutro na obiadek:) wygląda wspaniale, mniam:) Mój mąż uwielbia pora więc mam nadzieję że zaspokoję jego podniebienie:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam dziś, pychotka, polecam!!!!
OdpowiedzUsuńzastanawia mnie tylko czy piec go na termoobiegu czy grzałki góra dół?;)
OdpowiedzUsuńJa piękę góra-dół
UsuńPozdrawiam
Dziękuję za szybką odpowiedź:) Rzadko spotykana sprawa, danie szybkie i tanie, ale smakuje lepiej jak doskonale! Pozdrawiam :)
UsuńCieszę się, że smakowało :) Też muszę zrobic bo chodzi za mną od jakiegoś czasu :)
Usuń