Sałatka z tuńczykiem |
Składniki: (na 2 szklanki)
- 2 czubate łyżki odsączonego mięsa tuńczyka (w sosie własnym)
- 3 czubate łyżki drobno posiekanych kiełków fasoli mung
- 3 czubate łyżki papryki czerwonej posiekanej w kostkę
- 4 jajka ugotowane na twardo
- majonez
Przygotowanie:
W osobnych miseczkach przygotować paprykę, tuńczyka, posiekane kiełki, posiekane białka i rozgniecione żółtka.
Każdą warstwę wymieszać z 2 łyżeczkami majonezu
W 2 szklankach przekładać warstwy sałatki: tuńczyk, kiełki, papryka, białka, żółtka
Dowolnie udekorować. Ja posypałam sałatkę mieloną słodką papryką.
Taką sałatkę przygotowuję również w wersji zdrowszej, bez majonezu. Szczegóły pod tym linkiem: zdrowa sałatka z tuńczyka
lubię sąłtki z tuńczykiem musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńApetycznie))
OdpowiedzUsuń