piątek, 30 sierpnia 2013

Likier krówkowo kawowy, pycha!

Właśnie tworzę tort z kajmakiem i została mi połowa puszki. Długo się nie zastanawiałam... likier krówkowy! Zrobiłam go zupełnie "w międzyczasie" podczas pracy nad tortem. 5 minut roboty a efekt powalający :) Zachęcam do spróbowania.




Potrzebujesz:
200g masy kajmakowej z puszki
100g śmietanki kremówki
200 ml wódki
1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej (jeśli nie lubisz kawy to oczywiście nie dodawaj)

Przygotowanie:
Masę kajmakową zmiksować, by była miękka. Dodać kawę rozpuszczoną w małej ilości wrzątku i znów zmiksować. Dodać wódkę i śmietanę. Znów zmiksować. Gotowe!

Oczywiście wódki można dodać mniej/więcej w zależności od upodobań.
Ja taki likier schładzam w lodówce całą noc. Oczywiście pierwszy kieliszek się nie liczy :)) Spróbować trzeba :)

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Też robiłam kiedyś taki likierek, ale bez kawy! Cudowne to, pyszne, słodkie, na babskie pogaduchy idealne :D

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...