Mój jedyny, ulubiony.
Hamburgery jadam wyłącznie domowe, przepis pojawi się wieczorem.
Tymczasem sos już gotowy:
Potrzebujesz:
2 małe korniszony
gruby plaster cebuli (ok 0,5cm grubości)
3 łyżeczki musztardy
4 łyżki majonezu
płaską łyżeczkę granulowanego czosnku
1 łyżeczkę octu winnego
Przygotowanie:
Korniszony i cebulę posiekaj w drobniutką kosteczkę. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Możesz jeść od razu, ale lepiej smakuje gdy postoi w lodówce godzinkę i trochę się przegryzie.
Smacznego!
Fajny przepis juz sobie zapisuję do wyprobowania
OdpowiedzUsuńKlasyczny sos, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńTo zupełnie nie jest sos hamburgerowy.
OdpowiedzUsuńA ja sobie nie wyobrażam hamburgerów bez tego sosu :) Każdy lubi co innego
OdpowiedzUsuńgeneralnie w kuchni nigdy nie stosuję się do zasad w rodzaju "A bo to POWINNO być takie, a tamto NIE POWINNO być siakie" = ma być takie, by mi smakowało :) Żadnym fachowym krytykom kulinarnym podobać się nie musi, jeśli mi smakuje to jest dokładnie takie, jakie powinno być :))
Pozdrawiam
Zgadzam sie z autorką-jak MI smakuje to jest takie jak powinno byc
OdpowiedzUsuń