wtorek, 6 sierpnia 2013

Sos do hamburgerów

Mój jedyny, ulubiony.
Hamburgery jadam wyłącznie domowe, przepis pojawi się wieczorem.

Tymczasem sos już gotowy:

Potrzebujesz:
2 małe korniszony
gruby plaster cebuli (ok 0,5cm grubości)
3 łyżeczki musztardy
4 łyżki majonezu
płaską łyżeczkę granulowanego czosnku
1 łyżeczkę octu winnego

Przygotowanie:
Korniszony i cebulę posiekaj w drobniutką kosteczkę.  Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Możesz jeść od razu, ale lepiej smakuje gdy postoi w lodówce godzinkę i trochę się przegryzie.


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Fajny przepis juz sobie zapisuję do wyprobowania

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyczny sos, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. To zupełnie nie jest sos hamburgerowy.

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja sobie nie wyobrażam hamburgerów bez tego sosu :) Każdy lubi co innego

    generalnie w kuchni nigdy nie stosuję się do zasad w rodzaju "A bo to POWINNO być takie, a tamto NIE POWINNO być siakie" = ma być takie, by mi smakowało :) Żadnym fachowym krytykom kulinarnym podobać się nie musi, jeśli mi smakuje to jest dokładnie takie, jakie powinno być :))

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Zgadzam sie z autorką-jak MI smakuje to jest takie jak powinno byc

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...