czwartek, 26 września 2013

Łatwa sałatka z pieczarkami





Potrzebujesz
4 jajka ugotowane na twardo +1 do dekoracji
1 słoik pieczarek marynowanych
10 dag żółtego sera
2 łyżki majonezu

Przygotowanie:
Pieczarki i ser pokroić w drobną kostkę. Jajka zetrzeć. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Udekorować wedle uznania.
Jeśli wolimy pieczarki można najpierw krótko przelać wodą na durszlaku, żeby straciły zapach zalewy.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Po zdjęciu wnoszę, iż jeszcze tam "idzie" papryka, prawda? W jakich proporcjach? Dziękuję za odp :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasami w słoiczkach pieczarek marynowanych można znaleźć kilka kawałków takiej papryki :) Służy wyłącznie dekoracji w tym przypadku, w sałatce jej nie ma.

      Pozdrawiam :)

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...