czwartek, 18 lipca 2013

Gołąbkowa

Jedna z naszych ulubionych zup.  Znakomita dla osób liczących kalorie i przy tym bardzo smaczna.


Potrzebujesz:

1 małą główkę białej kapusty
1 kg mielonego indyka
1 litr soku pomidorowego
1 litr soku pomidorowego tabasco
2 cebule
3 duże ząbki czosnku (jeśli lubisz)
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz, chili, bazylia
oliwa z oliwek


Kapustę poszatkuj i wrzuć do garnka (nie używam całej, jakieś 3/4.) Zalej sokiem pomidorowym i zagotuj.Powinna się gotować około godziny.
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso i usmaż. Pod koniec dopraw pieprzem, solą i przeciśniętym czosnkiem. Przełóż do garnka z kapustą.
Całość pogotuj jeszcze 15 minut i dopraw do smaku. Dodaj koncentrat, bazylię i chili.


Smacznego!

1 komentarz:

  1. Wow, pierwszy raz widzę taką zupę :) zaintrygowała mnie.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...