wtorek, 16 lipca 2013

Quesadillas

Jeszcze jedna potrawa kuchni Meksykańskiej. Rzecz banalnie prosta, za to nieziemsko pyszna. Zgodnie stwierdziliśmy, że lepsza, niż w formie wczorajszych pierożków. A ja dobitnie stwierdzam, że zdecydowanie prostsza w wykonaniu. Ten sam farsz w tortilli.




Przepis na farsz znajdziesz tu: empanadas z sosem czosnkowym

W wersji z tortillą: Na placek tortilli nałóż farsz. Zetrzyj trochę żółtego sera i przykryj drugim plackiem. Dociśnij.

Na patelni rozgrzej masło. Przełóż złożone tortille, a na nich połóż kawałek masła. Po kilku minutach zrobi się miękie - rozsmaruj je po wierzchu i przełóż tortille na drugą stronę. Poczekaj, aż ładnie się zrumieni i przełóż na deskę. Pokrój radełkiem lub ostrym nożem.

Na zimno równie pyszne. Pasuje i jako danie główne i super przekąska na imprezę.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. bardzo bardzo lubię :)
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...