poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Imprezowa przekąska z mielonego mięsa

Miła odmiana dla sałatek i innych zagryzek. Szczególnie mężczyźni się tym zajadają na każdej imprezie.



Potrzebujesz:
Masy z mięsa mielonego przygotowanej wedle przepisu na musztardowe kotlety mielone
wykałaczki
oliwa z oliwek
bułka tarta

Przygotowanie
Mokrymi dłońmi formuj małe kulki mięsa i na dłoni rozbijaj na płaskie medaliony. Mają być małe, takie "na raz".
Obtaczaj dokładnie w bułce tartej i usmaż na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek.

Ułóż na ręcznikach papierowych (wchłoną nadmiar tłuszczu).
Gdy ostygną ponabijaj na wykałaczki i ułóż do podania wedle własnego gustu.

Można do tego serwować dowolne sosy: musztardowe, czosnkowe, zwykły ketchup czy sos francuski z papryką


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...