Miła odmiana dla sałatek i innych zagryzek. Szczególnie mężczyźni się tym zajadają na każdej imprezie.
Potrzebujesz:
Masy z mięsa mielonego przygotowanej wedle przepisu na musztardowe kotlety mielone
wykałaczki
oliwa z oliwek
bułka tarta
Przygotowanie
Mokrymi dłońmi formuj małe kulki mięsa i na dłoni rozbijaj na płaskie medaliony. Mają być małe, takie "na raz".
Obtaczaj dokładnie w bułce tartej i usmaż na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek.
Ułóż na ręcznikach papierowych (wchłoną nadmiar tłuszczu).
Gdy ostygną ponabijaj na wykałaczki i ułóż do podania wedle własnego gustu.
Można do tego serwować dowolne sosy: musztardowe, czosnkowe, zwykły ketchup czy sos francuski z papryką
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)