Dziś pomysł na delikatniejszą i zdrowszą wersję surówki z rzodkiewki, niż przyjęło się jadać.
Znam warianty ze śmietaną, jogurtem a nawet majonezem. Najbardziej mi jednak odpowiada mleczko kokosowe. Łagodzi ostrość rzodkiewki i nadaje cudnego aromatu. Warto spróbować.
Z ciekawostek dodam, że czasem mleczko kokosowe zastępuje w mojej kuchni śmietanę także do zup czy sosów.
Potrzebujesz:
duży pęczek rzodkiewek
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki mleczka kokosowego z puszki (wstrząśnij dobrze przed otwarciem)
Przygotowanie:
rzodkiewkę umyj i zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj posiekany szczypiorek i mleczko kokosowe.
Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)