środa, 21 sierpnia 2013

Ciasto francuskie faszerowane pysznościami

łatwa w wykonaniu potrawa, nadająca się zarówno na codzień jak i na przyjęcie gości. Bardzo bogata smakowo i aromatyczna, a do tego pięknie się prezentuje. Zdecydowanie polecam


Potrzebujesz:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 małego brokuła
1 podwójną pierś kurczaka
1 kostkę rosołową
6 większych pieczarek
ser żółty
ketchup
czosnek granulowany
1 jajko

Przygotowanie:
brokuła podziel na małe różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki cukru. Odcedź i przelej zimną wodą.
Kurczaka pokrój w niewielkie kawałki. Wymieszaj 3 łyżki oliwy z pokruszoną kostką rosołową i dodaj do mięsa. Bardzo dokładnie wymieszaj.
Pieczarki obierz i pokrój w półplastry. Usmaż na bardzo mocno rozgrzanej oliwie cały czas trzymając je na największym możliwym ogniu. Gy się ładnie zezłocą przełóż do miseczki, a na tej samej patelni usmaż mięso.

Płasko rozłożone ciasto posmaruj ketchupem w środku. Całe posyp granulowanym czosnkiem.
Na ketchup ułóż brokuły, kurczaka i pieczarki. Posyp startym żółtym serem. Brzegi ciasta ponacinaj w skośne pasy i pojedynczo przeplataj pod skosem.


Warkocz przenosimy razem z papierem na blachę do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15 minut.


Smacznego!

3 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój syn powiedział że zrobiłam mistrzostwo świata, tak mu to smakowało.Dziękuję za przepis pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że obiad się udał :) Dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...