Szaszłyki to bardzo dobry sposób, by rodzina zjadła dużo warzyw.
Dziś mięso marynowane w sosie ze słodkim chili - pyszne, delikatne i łagodne.
Potrzebujesz:
30 dag piersi kurczaka
1 czerwoną paprykę
1 cebulę
pieczarki (niekoniecznie, ale gorąco polecam!)
kilka pomidorków cherry
zioła lub granulowany czosnek
Na marynatę do mięsa
-5 łyżek słodkiego sosu chili
-5 łyżek ostrego ketchupu
-2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Mięso pokroić w grubą kostkę. Polać przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki (najlepiej na noc)
Warzywa pokroić w kawałki podobne do wielkości mięsa, umieścić w miseczce i polać oliwą. Dodać zioła lub czosnek i dokładnie wymieszać.
Wszystko nabijać na patyczki wedle własnego pomysłu.
Piec 20 minut w 220 stopniach /Lub na grillu
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)