Pieczarki szybkie i łatwe w wykonaniu. Powinny być lekko twardawe i słonawe. Idealnie pasują do pieczonych mięs i wielu innych dań.
Potrzebujesz:
-30dag pieczarek
- oliwę z oliwek
- sos sojowy ciemny
- pieprz (nie używaj soli!)
Przygotowanie:
Pieczarki obrać. Większe pokroić w ćwiartki, średnie na pół a małe zostawić w całości.
Na patelni mocno rozgrzać kilka łyżek oliwy (ok 5).
Wrzucić pieczarki i smażyć na bardzo mocnym ogniu. Gdy się zrumienią dolać 2 łyżki sosu, wymieszać, zmniejszyć ogień na minimalny i przykryć. Poddusić 5 minut. Gotowe!
Smacznego!
Cudowny przepis, uwielbiam takie jedzenie,czasem brakuje mi koncepcji.Cieszę się, że tutaj trafiłam, pozdrawiam serdecznie, Bożena
OdpowiedzUsuńRównież się cieszę Bożeno i witam serdecznie na blogu :)
Usuń