Pyszna zupa pomidorowa dla początkujących kucharzy... i nie tylko. Mało pracochłonna, szybka w wykonaniu. Gęsta i aromatyczna.
Potrzebujesz:
Puszkę pomidorów krojonych bez skóry
100 g koncentratu pomidorowego
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 litr bulionu warzywnego (dziś użyłam bulionetek)
3 ziarna ziela angielskiego
oliwa z oliwek
makaron, groszek ptysiowy lub to, co lubisz w zupie pomidorowej.
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, wrzucić cebulę i chwilę posmażyć (koło 3-5 minut). Wlać bulion i pomidory z puszki. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu 30 minut.
Po tym czasie wyłączyć ogień, dodać koncentrat i zmiksować zawartość garnka (ziele angielskie można wcześniej odłowić). Doprawić zupę do smaku pieprzem, solą. Ja dodałam też odrobinę chilli, oregano i majeranku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)