Sałatka, którą zawsze robię na imprezy. W porównaniu do innych dość szybka w wykonaniu i przy tym trafia w gusta wielu różnych podniebień.
Potrzebujesz:
1 puszkę kukurydzy konserwowej
1 puszkę ananasa
5 jajek ugotowanych na twardo
1 średniego pora
25 dag chudej szynki (u mnie filet z indyka)
3 łyżki majonezu.
Przygotowanie:
Szykujemy dużą miskę i kolejno umieszczamy w niej warstwy:
-odsączona kukurydza (przekładamy łyżką dokładnie oglądając, bo może się trafić ciemne ziarenko, na które bardzo nieprzyjemnie natrafić w sałatce)
- szynka pokrojona w drobną kostkę
- starte lub drobno pokrojone jajka
- drobno pokrojony ananas
- majonez
- drobno posiekany por.
Sałatkę odstawiamy na kilka godzin do lodówki do przegryzienia.
Przed podaniem wymieszać i dowolnie udekorować.
Smacznego!
Prosta, a na pewno pyszna.
OdpowiedzUsuń