Coś słodkiego od czasu do czasu to nawet i ja lubię zjeść. Szczególnie własnej roboty. Dziś polecam 3 bita.
Potrzebujesz: (na balchę ok 25x36 cm)
- 8 paczek herbatników
- masę kajmakową (krówkę) - puszka 400g
- 2 budynie śmietankowe
- 500 ml mleka
- kostka masła
- 0,6 l śmietany 36 %
- 2 śnieżki
- gorzka czekolada
Przygotowanie:
Blachę wyłożyć herbatnikami. Puszkę z krówką wstawić do wrzątku na kilka minut. Rozsmarować na herbatnikach i przykryć kolejną ich warstwą.
Ugotować i ostudzić budyń. Zimny utrzeć z masłem na krem. Wyłożyć na herbatniki.
Ubić bitą śmietanę i dodać śnieżkę. Dobrze wymieszać. Na Budyń wyłożyć kolejną warstwę herbatników i bitą śmietanę. Wszystko posypać startą czekoladą i dobrze schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)