wtorek, 3 września 2013

Doskonały farsz do cukinii

Doskonały, pikantny i soczysty farsz mięsny do cukinii. Faszerować można wedle uznania, smażyć, zapiekać, wzdłuż i wszerz - jak kto lubi! U mnie dziś smażone cukiniowe medaliony. Wyborne!



Potrzebujesz:
1 średnią cukinię
250 g mielonego indyka
1 jajko
pół cebuli
2 czubate łyżeczki musztardy
chilli
pieprz
sól
bułka tarta
75g sera żółtego
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Cebulę i ser żółty pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać z mięsem, jajkiem, musztardą i przyprawami.
Cukinię pokroić w plastry szerokości 1,5cm. Wydrążyć środek. Puste plastry ułożyć na desce do krojenia i napełniać farszem. Ubijać łyżką i wyrównać na płasko. Obtoczyć w bułce i usmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek.
U mnie podane z ziemniaczanymi wałeczkami i surówką z pomidora.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...