Najlepiej smakują świeżo zrobione, kiedy krakers nie zdąży jeszcze zmięknąć od serka - dlatego polecam przygotować tuż przed przyjściem gości i dorabiać wedle zapotrzebowania.
A uprzedzam - zapotrzebowanie będzie duże. Na każdej imprezie te tartinki znikają ze stołu jak szalone.
Tartinki |
Składniki:
- 1 opakowanie krakersów
- 1 opakowanie serka kanapkowego o smaku chrzanowym (wiele firm robi takie serki, na pewno znajdziecie w każdym sklepie)
- kabanosy
- sałatka szwedzka
- musztarda (stołowa lub bawarska)
- szczypiorek
Przygotowanie:
krakersy smarujemy serkiem. Układamy pokrojone w cienkie, ukośne plastry kabanosy. Na każdą tartinkę kładziemy po plasterku ogórka z sałatki szwedzkiej. Smarujemy niedużą ilością musztardy, posypujemy odrobiną szczypiorku
W wersji wegetariańskiej kabanosa możemy zastąpić cienkimi plastrami rzodkiewki.
Smacznego!
Imprezowa przekąska |
Tartinki |
właśnie na każdą impreze robię podobne! ;)
OdpowiedzUsuń